Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Προνόμια εγγραφής στον Όμιλο Ν.Ε.Ε HUMANS

Ο ενδιαφερόμενος που γίνετε μέλος του ομίλου έχει μια σειρά προνομίων.       Ειδικότερα, το κάθε μέλος Με την εγγραφή στον...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΑΪΟ (Covid-19) και ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ (Πονηροί) ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΈΑ (Του Λάζαρου Γλούφτση)

Κοντεύει το ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαμε τη μεγαλύτερη έξοδο των συμπατριωτών μας προς την Επαρχία και τα νησιά, όπως και το Δεκαπενταύγουστο. Δυστυχώς όμως ήρθε η Πανδημία του Κοροναϊού (Covid-19), για να μας αλλάξει πολλές από τις αγαπημένες συνήθειές μας.
Ηδη από χτες ανακοινώθηκε παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων από την Ελληνική Κυβέρνηση και ενδεχομένως και αυστηροποίησής τους, έως και τις 6 Πρωϊνής της 27ης Απριλίου.
Δε ξεχνάμε, βέβαια και τη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής, που σημαίνει ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας. Όλοι οι Λοιμωξιολόγοι δηλώνουν ότι ο Απρίλης είναι ο μήνας που μάλλον θα έχουμε την κορύφωση και θα κρίνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων.
Για το λόγο αυτό αποφάσισα να γράψω για τη ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΞΟΔΟ.Είχαν διαρρεύσει πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες, ότι δεν θα επιτραπεί η έξοδος των Ελλήνων προς επαρχία ή στα νησιά και θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας και μάλλον δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής. Θα επιτρέπεται μόνο μία μετακίνηση, με την επίδειξη του Ε1 της Εφορίας,που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis.
Κάποιοι συμπατριώτες μας λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΙ και ΠΟΝΗΡΟΙ ως γνήσιοι απόγονοι του ΟΔΥΣΣΈΑ, ίσως μη γνωρίζοντας ότι θα επιτρέπεται μόνο μία μετακίνηση και χωρίς δικαίωμα επιστροφής, έσπευσαν να αλλάξουν μέσω taxis τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.Εάν ισχύει αυτό. Αν δηλαδή υπήρξαν συμπατριώτες μας, που όντως άλλαξαν τον τόπο μόνιμης κατοικία τους και υπάρχει η δυνατότητα από τις Εφορίες (ΔΟΥ) να διαπιστώσουν πότε έγινε αυτό, θα πρέπει να τους επιβληθεί η ανάλογη ποινή που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Αν δε κάνω λάθος, είναι παραποίηση Δημοσίου εγγράφου με σκοπό την παραπλάνηση Οργάνων του Κράτους (Αστυνομικών). Σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα 4619 του 2019 όπως έχει κωδικοποιηθεί με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2019 & το άρθρο 216 / 1. Όποιος καταρτίζει πλαστό ή νοθεύει έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με το γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. 216 / 2 – ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΝΗ τιμωρείται όποιος για τον πάρα πάνω σκοπό εν γνώσει του ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΛΑΣΤΟ ή ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.
Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον χρησιμοποιηθεί τέτοιο έγγραφο έχομε επί πλέον και την πιθανή έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών εν γνώσει του.

Σύμφωνα με σχετική διάταξη του άρθρου 285 του νέου Ποινικού Κώδικα 4619 του 2019. 

1). Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α). Με φυλάκιση έως 3 έτη. β). Με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας, σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

2). Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου, επιβάλλεται κάθειρξη και μπορεί να επιβληθεί από το δικαστήριο μέχρι και ισόβια κάθειρξη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΜΑΚΤΟ, ΑΠΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ(Covid-19).
ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ (Covid-19).ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ (Covid-19) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ


Λάζαρος Γλούφτσης
Δημοσιογράφος &
Ραδιοφωνικός Παραγωγός.